Vacsora

Sziasztok!

Vacsorával a diétázó, sportoló ember mindig kicsit hadilábon áll. Szóval nem mindig van a Toppon ez ügyben. 

Mit is egyek, ami nem "káros", ami nem hizlal, mégis eltelít, jóllakok tőle és talán az íze is jó...

Na nézzük mit is eszünk ...

Küldhettek Ti is ötleteket, kinek mi vált be, ki hogyan variálja az étkezését. Köszönöm.

Zöldséges omlett

hozzávalók / 1 adag
Omletthez
 3 db tojás
 1 ek víz
 1 csipet só
 1 csipet bors (frissent tört)
 1 ek vaj
Töltelékhez
 7 dkg cukkini
 0.5 közepes db kápia paprika
 1 kis fej vöröshagyma
 1 ek olívaolaj
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint (frissen tört)
elkészítés
1. A töltelékhez a hagymát felszeleteljük, a cukkinit és paprikát kis darabokra vágjuk.
2. Felhevített serpenyőben az olajon átforrósítjuk a zöldségeket. Vigyázzunk, ne süssük túl, maradjanak roppanósak! Hőálló tálkában félretesszük.
3. A sóval, borssal ízesített tojásokhoz hozzáadjuk a vizet, és villával könnyedén felverjük.
4. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a zöldségek pirultak, vajat olvasztunk, mikor felhabzik, de még nem kezd megbarnulni, beleöntjük a felvert tojást, és körkörös mozdulatokkal szépen egyenletesen elterítjük.
5. Nem keverjük a tojást, csak néha kicsit megrázogatjuk a serpenyőt.
6. Amikor a tojáslepény alja már megszilárdult, de még kissé folyós a teje, középre halmozzuk egy csíkban a tölteléket, sózzuk, borsozzuk, és egy ügyes mozdulattal felhajtjuk az omlett egyik, majd másik szélét is.
7. Langyos tányéron tálalva azonnal fogyasztjuk 

Sárgaborsó / felesborsó krémleves

  • egy zacskó sárgaborsó fele,
  • egy nagy fej vöröshagyma,
  • pár gerezd fokhagyma,
  • só, bors ízlés szerint.. (semmi más :-)

Megtisztítod a hagymákat, összevágod apróbb darabokra (nem kell nagyon apró, hiszen úgyis szétfő)

Egy nagyobb edénybe sutty bele mindent, annyi vízzel felöntöd, hogy ellepje bőven. Jó étvágyat hozzá!!

És 40 percig főzöd, amíg szét nem fő benne minden.  Utána botmixerrel simára, krémes állagúra mixeled, még ízesítheted utólag is (borssal vigyázz!)

Én pirított napraforgómaggal ettem. De bármilyen mag megfelel mellé. Serpenyőbe kicsit forrósítsd meg a magokat, kissé még lepirítod és mehet a leves tetejére. 


Póréhagyma krémleves, rántott karfiollal

Ami szükséges:

  • 1 darab nagyobbacska póréhagyma,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • pár gerezd fokhagyma,
  • só, bors ízlés szerint.. (semmi más :-)

Megtisztítod a hagymákat, összevágod apróbb darabokra (nem kell nagyon apró, hiszen úgyis szétfő)

Egy nagyobb edénybe sutty! bele mindent, annyi vízzel felöntöd, hogy ellepje bőven.

És 40 percig főzöd, amíg szét nem fő benne minden. Utána botmixerrel simára, krémes állagúra mixeled, még ízesítheted utólag is (borssal vigyázz!)

E mellé bármi köret, akár rántott karfiol is szuperül passzol vagy fűszeres kenyérkocka.      Jó étvágyat hozzá!!!


Pirított csirkemell csíkok céklával

  • 15 dkg csirkemell,
  • 1 közepes fej cékla,
  • só, bors, csipet pirospaprika,

A céklát megmosod, megpucolod(meghámozod) és 4-8 felé vágod, majd egy edényben puhára főzöd annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ez cirka 30 perc.

A csirkemellet felcsíkozod, megmosod és szépen befűszerezed, majd kevéske olajon egy serpenyőben lepirítod mindkét felét. 15 perc kb. Jó étvágyat hozzá!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el