Uzsonna

Cukkinichips

hozzávalók / 4 adag
 4 közepes db cukkini
 5 ek olívaolaj
 0.5 kávéskanál só
elkészítés
1. A cukkinit uborkagyaluval vékony szeletekre vágjuk. Ha nincs uborkagyalunk, zöldségpucoló is megteszi.
2. Tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, majd forgassuk össze.
3. Tegyük sütőpapírral fedett tepsire, és majd tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe. Félidőben egyszer fordítsuk meg.
4. Ha kész, finoman sózzuk, és már fogyaszthatjuk is melegen vagy hidegen. 



Fokhagymás sült répa

hozzávalók / 4 adag
 1 kg bio sárgarépa
 2 fej fokhagyma
 3 teáskanál oregánó
 3 teáskanál bazsalikom
 8 ek extra szűz olívaolaj
elkészítés
1. Megmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben eloszlatjuk a répákat és a fokhagymákat.
3. Ezután összekeverjük a bazsalikomot és az oregánót az olívaolajjal, és a répákra öntjük. Kicsit összekeverjük, és alufóliával letakarjuk.
4. Végül a felmelegedett sütőbe toljuk a tepsinket 40-50 percre.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el