Reggeli



Jó étvágyat a reggelihez!



 Almás-diós zabpehely tejjel  

Hozzávalók 1 főre 

zabpehely (kb. 3 evőkanál) 50 g 

tej, 1,5%-os 2 dl alma (kb. 1 közepes db) 150 g 

dió (kb. 2 db fél dióbél) 5 g 

méz (kb. 2 teáskanál) 10 g 

fahéj (kb. késhegynyi) 0,1 g 

Elkészítés: A zabpelyhet leöntjük ízlés szerint hideg vagy meleg tejjel, és pár percig állni hagyjuk. Hozzákeverjük a kisebb darabokra felaprított almát (héját meghagyva), majd megszórjuk durvára vágott dióval. Mézzel, őrölt fahéjjal ízesítjük.


Bazsalikomos sonkás-sajtos melegszendvics

 Retek/paradicsom

 Tea 

Hozzávalók 1 főre:

Graham kenyér (kb. 1 vékony körszelet) 60 g 

olívaolaj (kb. 1 evőkanál) 10 g pulykasonka felvágott (kb. 2 szelet) 40 g 

óvári sajt (kb. hüvelykujjnyi hosszú) 20 g 

friss bazsalikomlevél 0,1 g 

retek (kb. 2 közepes db) 50 g 

tea 2 dl cukor (kb. 2 teáskanál) 8 g 

Elkészítés: A kenyérszeletet megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a felvágottat, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített grillsütőben addig sütjük, amíg az ráolvad. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük, retekkel kínáljuk, mellé teát készítünk.


Padlizsánkrémes szezámmagos vagy rozsos zsemle

Uborka 

Tejeskávé 

Hozzávalók 1 főre:

padlizsán (10 cm átmérőjű 2 cm vastag szelet) 80 g

 olívaolaj (kb. 1 evőkanál) 10 g 

fokhagyma (kb. késhegynyi) 0,1 g 

só (kb. csipetnyi) 0,5 g 

feketebors (kb. késhegynyi) 0,1 g 

szezámmagos zsemle 

1 db uborka (kb. 6-8 karika) 30 g vagy paradicsom 

tej, 1,5%-os 1,5 dl 

eszpresszó kávé 0,5 dl 

cukor (kb. 2 teáskanál) 8 g 

Elkészítés: Előmelegített sütőben puhára sütjük a padlizsánt. Miután kihűlt, a héjából kikaparjuk a padlizsánhúst, összetörjük villával, majd hozzátesszük az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, és a fűszereket. A kettévágott zsemlét megkenjük a jól kikevert padlizsánkrémmel és uborkaszeleteket adunk mellé. Innivalónak tejeskávét készítünk.


Tonhalkrémes korpás kifli vagy rozsos kenyér

Narancslé 

Hozzávalók 1 főre:

olajos tonhal (kb.1 evőkanál) 30 g 

margarin, 35%-os (kb. 1 teáskanál) 10 g 

majonéz (kb.1 teáskanál) 10 g 

lilahagyma (kb. 2 evőkanál) 30 g 

zöldpaprika (kb. 2 evőkanál) 30 g 

citromlé (kb.1 kávéskanál) 2 g 

korpás kifli 1 közepes darab 

narancslé (100%-os) 2 dl 

Elkészítés: A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat, majd villával összetörjük. Margarinnal és majonézzel kikeverjük, ezt követően apróra vágott lilahagymával, zöldpaprikával és friss citromlével ízesítjük. Az így elkészült tonhalkrémmel megkenjük a kiflit, és narancslevet kínálunk mellé.


Cukkinis rántotta

 Jégsaláta

paradicsom 

Félbarna kenyér 

Tej 

Hozzávalók 1 főre:

repceolaj (kb. 1 teáskanál) 5 g 

vöröshagyma (kb. 1 evőkanál) 10 g 

cukkini (kb. 3 cm hosszú darab) 30 g 

tojás 2 közepes darab 

só (kb. csipetnyi) 0,5 g 

paradicsom (kb. fél közepes db) 50 g 

jégsaláta (1-2 levél) 10 g 

félbarna kenyér (fél ujjnyi vastag szelet) 40 g 

tej, 1,5%-os 2 dl 

Elkészítés: Teflonedényben felhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzátesszük a felkockázott cukkinit, és fedő alatt pároljuk pár percig. A megtisztított tojásokat felütjük és kis csipetnyi sóval felverjük. Amikor már csaknem teljesen puha a cukkini, a fedőt levéve elpárologtatjuk a levét, ráöntjük a tojásokat, majd kevergetve megsütjük. Jégsalátával és paradicsommal tálaljuk, mellé félbarna kenyeret adunk és reggeli folyadékként tejet.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el