Válts életmódot és érezd jól magad ! 

Ebéd

Csicseriborsó-krémleves

hozzávalók / 4 adag
 0.5 kg csicseriborsó (1 üveg)
 2 ek olívaolaj
 1 kis db vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 l alaplé
 2 dl főzőtejszín
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
 2 csepp limelé (tányéronként)
elkészítés
1. Pici olajon pár perc alatt pirítsuk meg a felkockázott hagymát, dobjuk rá a fokhagymát, és további kb. fél percig pirítsuk.
2. Adjuk hozzá a csicseriborsót, alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perc alatt főzzük teljesen puhára.
3. Turmixoljuk le az egészet.
4. Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk össze.
5. Tálalásnál tegyünk bele pár csepp limelevet.


KAPROS TÖKFŐZELÉK CUKKINIFASÍRTTAL

HOZZÁVALÓK:

  • A cukkinifasírthoz:
  • 40 dkg salátacukkini
  • 6 dkg zabpehely(apró szemű)
  • 1 db tojás
  • bors
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tökfőzelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kg tök (gyalult)
  • bors
  • 2 ek liszt (teljes kiőrlésű)
  • 2 ek ecet (10%-os)
  • 1 csokor kapor
  • ELKÉSZÍTÉS:

      1. A fasírthoz a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit tálba reszeljük. Sózzuk, 30 percig pihentetjük. Kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összedolgozzuk a zabpehellyel, a tojással, valamint egy kevés sóval és borssal.
      2. A főzelékhez a hagymát meghámozunk, finomra vágunk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a tököt, 4 dl vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük 15 percig.
      3. Közben felforrósítunk egy kevés olajat egy serpenyőben, kis kupacokat adagolunk bele a cukkinis masszából, majd lelapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Kimerünk a főzelékből 3 merőkanálnyit, hozzáadjuk a lisztet, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a főzelékbe, még néhány percig főzzük. Végül az ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük. 


Citromos csirkemell roston
hozzávalók / 2 adag
 25 dkg csirkemell filé
 1 db citrom (felkarikázva)
 só ízlés szerint
 bors ízlés szerint
elkészítés
1. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd rátenyerelünk és kettévágjuk, mint mikor a tortát lapokra vágjuk, de nem vágjuk át teljesen, hanem szétnyitjuk, mint egy könyvet, és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Egy grillserpenyőt picit kikenünk olajjal, felforrósítjuk, és hirtelen megsütjük rajta a csirkemell mindkét oldalát. Mikor már majdnem kész, rádobjuk a citromkarikákat, és még néhány percig ezzel is sütjük, majd friss salátával, párolt rizzsel kínáljuk. 

SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 4 db tojás
  • 20 dkg konyhakész bébispenót
  • 4 ek olívaolaj
  • 1-2 tk citromlé
  • ELKÉSZÍTÉS:

    • A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és négy szeletre vágjuk fel. Serpenyőben felforrósítjuk a napraforgóolajat, és körbepirítjuk rajta a hússzeleteket. A szójaszószt hozzáöntjük 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon puhára sütjük-pároljuk a húsokat.
    • Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük őket, és meghámozzuk.
    • A spenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és a citromlével, azután meghintjük 1 csipet sóval. A keveréket tányérokra halmozzuk, és elrendezzük rajta a félbevágott főtt tojásokat, valamint a felcsíkozott hússzeleteket.


FŰSZERES CSIRKEMELL SPÁRGÁS ZÖLDBORSÓVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • csilipehely
  • 3 ek olívaolaj
  • 25 dkg spárga (zöld)
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek vaj
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • néhány ág menta
  • ELKÉSZÍTÉS:

      1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a szeleteket egy kevés csilipehellyel.
      2. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a hússzeletek minden oldalát. Lefedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Végül levesszük a fedőt, és az egészet aranyszínűre pirítjuk.
      3. A spárgát megmossuk, a fás végeket levágjuk. A szálakat kisebb darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megfonnyasztjuk a felforrósított vajon.
      4. Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a spárgát és a menta lecsipkedett leveleit. A hús mellé tálaljuk.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el