Válts életmódot és érezd jól magad !
Ebéd

Csicseriborsó-krémleves
hozzávalók / 4 adag
0.5 kg csicseriborsó (1 üveg)
2 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 csepp limelé (tányéronként)
elkészítés
1. Pici olajon pár perc alatt pirítsuk meg a felkockázott hagymát, dobjuk rá a fokhagymát, és további kb. fél percig pirítsuk.
2. Adjuk hozzá a csicseriborsót, alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perc alatt főzzük teljesen puhára.
3. Turmixoljuk le az egészet.
4. Adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk össze.
5. Tálalásnál tegyünk bele pár csepp limelevet.
KAPROS TÖKFŐZELÉK CUKKINIFASÍRTTAL
HOZZÁVALÓK:
- A cukkinifasírthoz:
- 40 dkg salátacukkini
- só
- 6 dkg zabpehely(apró szemű)
- 1 db tojás
- bors
- A sütéshez:
- olaj
- A tökfőzelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kg tök (gyalult)
- só
- bors
- 2 ek liszt (teljes kiőrlésű)
- 2 ek ecet (10%-os)
- 1 csokor kapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A fasírthoz a cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit tálba reszeljük. Sózzuk, 30 percig pihentetjük. Kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összedolgozzuk a zabpehellyel, a tojással, valamint egy kevés sóval és borssal.
- A főzelékhez a hagymát meghámozunk, finomra vágunk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a tököt, 4 dl vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük 15 percig.
- Közben felforrósítunk egy kevés olajat egy serpenyőben, kis kupacokat adagolunk bele a cukkinis masszából, majd lelapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Kimerünk a főzelékből 3 merőkanálnyit, hozzáadjuk a lisztet, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a főzelékbe, még néhány percig főzzük. Végül az ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük.

Citromos csirkemell roston
hozzávalók / 2 adag
25 dkg csirkemell filé
1 db citrom (felkarikázva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
elkészítés
1. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd rátenyerelünk és kettévágjuk, mint mikor a tortát lapokra vágjuk, de nem vágjuk át teljesen, hanem szétnyitjuk, mint egy könyvet, és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Egy grillserpenyőt picit kikenünk olajjal, felforrósítjuk, és hirtelen megsütjük rajta a csirkemell mindkét oldalát. Mikor már majdnem kész, rádobjuk a citromkarikákat, és még néhány percig ezzel is sütjük, majd friss salátával, párolt rizzsel kínáljuk.

SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek napraforgóolaj
- 3 ek szójaszósz
- 4 db tojás
- 20 dkg konyhakész bébispenót
- 4 ek olívaolaj
- 1-2 tk citromlé
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és négy szeletre vágjuk fel. Serpenyőben felforrósítjuk a napraforgóolajat, és körbepirítjuk rajta a hússzeleteket. A szójaszószt hozzáöntjük 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon puhára sütjük-pároljuk a húsokat.
- Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük őket, és meghámozzuk.
- A spenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és a citromlével, azután meghintjük 1 csipet sóval. A keveréket tányérokra halmozzuk, és elrendezzük rajta a félbevágott főtt tojásokat, valamint a felcsíkozott hússzeleteket.

FŰSZERES CSIRKEMELL SPÁRGÁS ZÖLDBORSÓVAL
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- csilipehely
- 3 ek olívaolaj
- 25 dkg spárga (zöld)
- 3 szál újhagyma
- 3 ek vaj
- 40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- néhány ág menta
ELKÉSZÍTÉS:
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük a szeleteket egy kevés csilipehellyel.
- Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a hússzeletek minden oldalát. Lefedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Végül levesszük a fedőt, és az egészet aranyszínűre pirítjuk.
- A spárgát megmossuk, a fás végeket levágjuk. A szálakat kisebb darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megfonnyasztjuk a felforrósított vajon.
- Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáforgatjuk a spárgát és a menta lecsipkedett leveleit. A hús mellé tálaljuk.